For Season – Menu Sezonowe

Sezonowe menu w naszych restauracjach

Zmienność pór roku to dla nas niekończące się źródło inspiracji. Popycha nas do odkrywania nowych smaków i doskonalenia technik kulinarnych. Z tej pasji narodził się projekt For Season – kulinarna podróż, w której natura jest naszym przewodnikiem.

Dołącz do nas i przeżyj wyjątkową przygodę smakową, eksplorując sezonowe skarby. Nasi mistrzowie kuchni starannie dobierają świeże, lokalne składniki, by stworzyć potrawy pełne harmonii, uwypuklające to, co najlepsze w każdym sezonie. Odwiedzając krakowskie restauracje:

Kuryer RestaurantRezerwuj stolik
Sobre de la MesaRezerwuj stolik
Bona RestaurantRezerwuj stolik
Garnish Food&WineRezerwuj stolik

będziesz cieszyć się wyjątkowymi daniami, które łączą eksplozje smaku z autentycznością Matki Natury. Śledź nasze aktualizacje i bądź na bieżąco z kulinarnymi nowinkami, które zaskoczą Twoje podniebienie.

menu sezonowe w restauracjach krakowskich

Marzec/kwiecień – smaki wczesnej wiosny

Menu oddające urok natury budzącej się do życia. Lekkość, finezja, rośliny muśnięte promieniami wiosennego słońca. Motywy przewodnie: szparagi, rabarbar, rzodkiewka.

Przystawka / Appetizer | 29 PLN
Krem ze szparagów/ jajko sous vide / smażone panko z oliwą truflową
Asparagus cream soup / sous vide egg / fried panko with truffle oil

Danie główne / Main dish | 69 PLN
Biodrówka jagnięca w pomarańczowym demiglasie / puree topinambur / sałatka ze świeżych ziół i rzodkiewki / prażone migdały
Lamb shank in orange demi-glace / Jerusalem artichoke purée / fresh herb and radish salad / toasted almonds

Deser / Dessert | 28 PLN
Lody z karczochów / sos karmelowo- pieprzowy / kandyzowany rabarbar / pistacje
Artichoke ice cream / caramel-pepper sauce / candied rhubarb / pistachios

Drink sezonowy / Seasonal drink | 49 PLN
Pineapple Moon

dania z menu sezonowego for seasons na marzec

Menu przygotował:
Michał Kopsztajn, Szef Kuchni Restauracji Garnish Food&Wine
Drinki skomponował:
Piotr Boruch, F&B Manager Garnish Food&Wine

Projekt FOR SEASON powstał przy współpracy restauracji należących do Grupy PI Apartamenty&Hotele:
Bona Restaurant, Kuryer Restaurant, Sobre de la Mesa, Garnish Food&Wine.