For Season. Menu sezonowe

Zmienność sezonów inspiruje nas do ciągłego poszukiwania nowych smaków i technik kulinarnych. Z tej pasji odkrywania narodził się projekt kulinarny „For Season”.


Dołączcie do nas i odkrywajcie razem z nami, co nowego kryje się w sezonowej kuchni! Co miesiąc nasz zespół kucharzy czerpiąc z obfitości natury, starannie dobierze dla Was świeże, lokalne składniki, by stworzyć dania, które podkreślą to, co najlepsze w danym sezonie.


Nie przegap naszych aktualizacji, aby być na bieżąco z najnowszymi propozycjami.

Lipiec pełen leśnych smaków!

Przystawka / Appetizer | 42 PLN
Tatar wołowy
Grzanka z gorgonzolą, pieczarka z pudrem grzybowym, sos holenderski, jeżyny
Beef tartare
Toast with gorgonzola, mushroom with mushroom powder, hollandaise sauce, blackberries

Danie główne / Main dish | 80 PLN
Grasica cielęca
Purée selerowe z rozmarynem, sos demi-glace, piana z owoców leśnych
Veal thymus
Celery purée with rosemary, demi-glace sauce, forest fruit foam


Deser / Dessert | 17 PLN
Pudding chlebowy
Crème anglaise, konfitura i coulis z owoców leśnych
Bread pudding
Crème anglaise, jam and forest fruits coulis

Drink sezonowy / Seasonal drink | 39,99 PLN
Black forest sour
Gin Mare, likier Mirto, syrop cukrowy, sok z cytryny
Gin Mare, Mirto liqueur, sugar syrup, lemon juice

Menu przygotował:
Maciej Piekacz, Szef kuchni Bona Restaurant

Drink skomponował:
Michał Wolański, F&B manager Bona Restaurant

Projekt FOR SEASON powstał przy współpracy restauracji należących do Grupy PI Apartamenty&Hotele:
Bona Restaurant, Kuryer Restaurant, Sobre de la Mesa, Garnish Food&Wine.