Fine Dining Week
Restauracje w Krakowie

 

 

POZNAJ NASZE PROPOZYCJE

Menu Fine Dining Week — SOBRE MESA Restaurant

To aromatyczne menu przeniesie Was do gorącej Hiszpanii.

Wierzymy, że znakomite jedzenie w przyjaznej przestrzeni i doskonałym towarzystwie, to najlepszy przepis na pozytywne zakończenie każdego dnia. Wybierz jedną z autorskich propozycji naszego szefa kuchni i celebruj dania, które tworzymy z pasją w oparciu o najlepsze produkty, kreatywne pomysły i nietuzinkowe połączenia smaków.

MENU DO WYBORU

Menu A

AMUSE-BOUCHE! W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia

Pozycja 1: Stek z kalmara / batat / warzywa

Pozycja 2: Halibut / ryż jaśminowy / szparagi

Pozycja 3: Mus z buraka / lody z koziego sera

Menu B

AMUSE-BOUCHE! W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia

Pozycja 1: Kaczka / morela / sałatka

Pozycja 2: Wołowina / krem ziemniaczany / fond

Pozycja 3: Mus z buraka / lody z koziego sera

Menu Fine Dining Week — GARNISH FOOD&WINE

Francja na talerzu

Wyraziste smaki kuchni francuskiej, doskonałe tekstury i niebanalne kompozycje — tym właśnie charakteryzuje się Garnish Food&Wine

Po takim menu Twoja ulubiona restauracja francuska będzie miła tylko jeden adres:  Podbrzezie 4 w Krakowie

MENU DO WYBORU

Menu A

AMUSE-BOUCHE! W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia

Pozycja 1: Przystawka — Tatar z botwiny / mus z mango / dijon / kapary / chips z topinamburu

Pozycja 2: Zupa — Chłodnik z ogórka gruntowego / relish z avocado / lody miętowe

Pozycja 3: I Danie główne — Quiche / D’ambert / kompozycja letnich warzyw

Pozycja 4: II Danie główne — Mus z fasoli Piękny Jaś / chrupiące kurki na maśle / świeże zioła

Pozycja 5: Deser — Lody kasztanowo-karmelowe / sos z pieprzu syczuańskiego / kandyzowany ananas

Menu B

AMUSE-BOUCHE! W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia

Pozycja 1: Przystawka — Francuski pasztet / pistacjowy crème freshe / mus z moreli / pikle

Pozycja 2: Zupa Zupa Bouillabaisse / owoce morza / szafran / rukiew wodna

Pozycja 3: I Danie główne — Halibut / Puree z pieczonego kalafiora / czarne masło / cukinia

Pozycja 4: II Danie główne — Rekonstrukcja Beef Bouguignon / portobello / kremowy pęczak / bekon / jus wołowy

Pozycja 5: Deser — Lody kasztanowo-karmelowe / sos z pieprzu syczuańskiego / kandyzowany ananas

Menu Fine Dining Week — KURYER Restaurant

Kuchnia międzywojenna w nowoczesnym wydaniu

Naszych Gości karmimy emocjami, kulinarną ekscytacją i doskonałą gościnnością…
Co zostało docenione podczas tegorocznego Restaurant Week, gdzie zdobyliśmy:

główną nagrodę za NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE

i aż 3 wyróżnienia:
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE W KRAKOWIE
NAJLEPSZY DEBIUT W KRAKOWIE
III MIEJSCE W KRAKOWIE

MENU DO WYBORU

Menu A

AMUSE-BOUCHE! W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia

Pozycja 1: Tartar Z Łososia / Emulsja Cytrynowa Z Żółtkiem / Polne Zioła

Pozycja 2: Pampuch / Szarpany Boczniak / Ogórek Małosolny

Pozycja 3: Chłodnik Z Botwiny / Lody Z Koziego Sera / Marynowana Czarna Rzepa / Oliwa Szczypiorkowa

Pozycja 4: Halibut Duszony W Mleku / Ryż La Victoria / Truskawki Z Chill I / Mięta

Pozycja 5: Ekler / Krem Chantilly / Rabarbar

Menu B

AMUSE-BOUCHE! W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia

Pozycja 1: Tatar wołowy / majonez lubczykowy / żółtko / podpłomyk

Pozycja 2: Pampuch / szarpana wołowina / ogórek małosolny

Pozycja 3: Chłodnik z botwiny / lody z koziego sera / marynowana czarna rzepa / oliwa szczypiorkowa

Pozycja 4: Filet z kaczki / ptyś ziemiaczany / karotka z pomarańczą / dziki brokuł / sos lawendowy

Pozycja 5: Ekler / krem chantilly / rabarbar

ZAPRASZAMY

Spotkajmy się przy stoliku Fine Dining Week