RESTAURANT WEEK

Weź udział w najpopularniejszym wydarzeniu kulinarnym!

Rezerwuj stoliki i popisowe menu naszych Chefów!

Trzydaniowe menu w dwóch wersjach w atrakcyjnej cenie 69,99 zł

11

Poczuj się jak w sercu Italii, delektując się autentycznymi smakami i aromatami, które przeniosą Cię prosto do słonecznych uliczek nad Morzem Śródziemnym. Każdy składnik naszych dań został starannie wyselekcjonowany, łącząc harmonię smaków i świeżość naturalnych produktów.

 

Menu A

Przystawka:
Burrata z grillowaną papryką/ piklowana czerwona cebula/ pesto bazyliowe

Danie główne:
Parmigiana/ podsuszane pomidorki z rozmarynem / pecorino

Deser:
Tiramisu

 

Menu B

Przystawka:
Burrata z grillowaną papryką/ piklowana czerwona cebula/ pesto bazyliowe

Danie główne:
Saltimbocca alla romana (cielęcina owinięta szynką parmeńską, faszerowana szałwią, sos demi glace, piklowana dynia, baby corns)

Deser:
Baba z rumem/ konfitura cytrynowa/ krem chantilly

8

Pielęgnując hiszpańskie korzenie marki AC by Marriott nie można zapominać, że dla Hiszpanów posiłek to świętość. Wybierz jedną z autorskich propozycji naszego szefa kuchni i celebruj dania, które tworzymy z pasją w oparciu o najlepsze lokalne produkty, kreatywne pomysły i nietuzinkowe połączenia smaków. ¡Buenas noches!

 

Menu A

Przystawka
Tuńczyk / koper włoski / cytrusy / oliwa z oliwek z chilli

Danie główne:
Sandacz / risotto / warzywa sezonowe

Deser:
Wędzona śliwka / waniliowe crémeux / brownie

 

Menu B

Przystawka:
Pâté z królika / zielone jabłko / puder malinowy

Danie główne:
Kaczka confit / gołąbek z kaszą bulgur / śliwka / jus drobiowy

Deser:
Wędzona śliwka / waniliowe crémeux / brownie

 

10

Odkryj nową interpretację smaków kuchni krakoskiej, która przenosi tradycyjne dania w zupełnie nowe rejony pełne smaku i aromatu. Zapewniamy Cię, że ta kulinarna podróż będzie pełna niespodzianek, które rozbudzą Twoje zmysły i pozwolą Ci odkryć smakowite skarby tego niezwykłego miejsca na mapie kulinariów.

 

Menu A

Przystawka:
KREM Z ZIEMNIAKA
ziemniak / jajko / prażona szalotka

Danie główne:
RAVIOLI Z DYNIĄ
dynia / szałwia / białe wino

Deser:
BRZOSKWINIA Z GRANITĄ
brzoskwinia / czekolada / beza

 

Menu B

Przystawka:
ZUPA SZCZAWIOWA
szczaw /jajko poche /oliwa lubczykowa

Danie główne:
PYZY Z OGONEM WOŁOWYM
ogon wołowy / warzywa / jus wołowy

Deser:
BRZOSKWINIA Z GRANITĄ
brzoskwinia / czekolada / beza

 

9

Nouvelle cuisine we Francji w latach 6o-tych stworzyło nowe podejście do gotowania i prezentacji żywności. Czerpiąc inspirację z kuchni francuskiej i wspomnianego nurtu kulinarnego, zapraszamy do odkrywania naturalnych smaków, konsystencji, kolorów, a także odważnych kombinacji składników oraz potraw w połączeniu z regionalnymi produktami.

 

Menu A

Przystawka:
Flan z Kulbaka / emulsja czosnkowa / kawior grzybowy / selekcja ziół

Danie główne:
Halibut z patelni / mus z fasoli Piękny Jaś z Doliny Dunajca / brunoise z dyni piżmowej z szałwią/ oliwa ze świeżych ziół

Deser:
Lody kasztanowe / piana ananasowa / puder pistacjowy / sos pieprzowy

 

Menu B

Przystawka:
Krem z pieczonej szalotki / zielone jabłko / piklowana cebula

Danie główne:
Konfitowana wieprzowina / redukcja Pinot Noir z demiglasem / pieczony bakłażan / kuminowe marchewki

Deser:
Lody kasztanowe / piana ananasowa / puder pistacjowy / sos pieprzowy